Gerai Mamak Dah Lama Berkubur-Kita Tertipu

#Aku dapat info ni dari mamak sendiri. Sebenarnya kedai makan mamak dah lama berkubur. Susah nak cari kedai yg betul betul dipunyai oleh india muslim atau mamak. Rata rata kedai makan yg kononya mamak punya sebenarnya india piau yg punya.. Kita tertipu.. Hati hati dengan kedai yg hujung nama ada tulis MAJU...



Kalau nak test senang jer..cuba panggil waiter kedai tu..kita order macam macam, ckp melayu mcm kita ckp dengan melayu lain, jgn ikut slang dia. Try lah..kompom jap lagi taukeh dia datang tanya kita balik.

Aku dah try dah.. Memang ke laut dia tak paham..sebab waiter tu adalah india piau dari sana..bukan malaysian..

India malaysian tak dapat kerja di kedai makan kat malaysia...ini fakta..!!

Test yg kedua..masa waiter tu datang kat kita..cuba tgk tangan dia..ada gelang tali warna merah atau hitam..kalau ada kompom india piau..

Test yg ketiga...mana mana kedai 'mamak' amat susah nak jumpa kari lembu.
Semua kari kambing..kenapa?? Sebab lembu tuhan mereka..tak kan lah dia nak gulai tuhan dia..

So..hati hatilah geng..kata kawan tu lagi..kedai yg betul betul mamak paling akhir mereka beroperasi ialah tahun 90 an dulu... Masuk tahun 1997..india piau ambil alih..

Hati hati geng..kita sebenarnya dah lama makan hasil tangan kaum india..
Kita dah lama kena tipu..

Akhir sekali..korang perasan tak..?? Kedai 'mamak' dipenuhi pengunjung melayu..
Penuh orang melayu..tengok bola sampai ke pagi..bersembang pung pang pung pang..

Pernah nampak budak india hisap syisya kat kedai 'mamak' sampai ke pagi..??

Sedih tengok budak melayu sekarang..
Makin terleka dengan keseronokkan ciptaan bangsa asing..
Apa saja keseronokkan yg dicipta oleh bangsa asing, orang melayu lah yang memajukannya..yang menghidupkannya..yang berbangga akan ciptaan itu..

sumber: forum cari gold

Catat Ulasan